İkinci el araçların yeniden pazarlanması, boya kalınlık ölçüm cihazları için önemli bir pazar oluşturmuştur. Ayrıca diğer pek çok profesyonel aracın değerinin belirlenmesinde de boya kalınlığını incelemek için benzer ihtiyaçlar vardır.
Bir boya kalınlık ölçeri olan bir aracı ölçerken iki temel husus vardır. İlk düşünülecek olan boya kalınlığında değişiklikler aranmasıdır. Her araç türü için beklenen boya kalınlığı bilinmese de, araçlar genelde aynı kalınlıkta boyaya sahip olmalıdır. Kalınlığın değişimleri, hatta ince değişiklikler, boya karıştırma endikasyonları olabilir. Boya harmanlama, çizilmeye karşı hafif boya dokunmalarından kırpma gibi büyük vücut çalışmalarına kadar olan onarımları gizlemek için kullanılabilir. Böylece alıcı, özellikle araç çevresinde bir panel içinde tutarlı bir boya kalınlığı arıyor olacaktır. Ölçümlerin herhangi bir kenarda tüm dikişlerin yakınında yapılması gereklidir. Bitişik paneller arasında kalınlık bakımından önemli bir farklılık olması, yeniden boyamanın yapıldığının güçlü bir göstergesidir.
İkinci düşünülecek olan şey ise, çarpışma veya pas hasarının ana noktalarının araştırılmasıdır. Yağışlı bölgelerdeki araçların alt kısmında paslanma olasılığı daha fazladır. Özellikle de alt yapı kenarları ve lastiklerin sıçramasına maruz kalan panellerin olduğu yerler paslanmaya maruz kalmaktadır.
Kıyı iklimlerinde bulunan araçların ise özellikle tutamaç ve amblemler yakınında kaput, gövde ve üstü ve kapı alanlarında paslanma olasılığı daha yüksektir.
Çamurlukların, arka çeyrek panellerin ve kapıların orta alanı, çarpmalara ve kazalara bağlı hasar için ortak alanlardır. Bu alanlardaki boya kalınlığı ölçüm okumaları aracın geri kalanından daha kalınsa, sonuçları doğrulamak ve yeniden boyamanın nedenini belirlemek için, çevredeki alanlarda ek ölçümler yapılmalıdır.
Bir boya kalınlık ölçer kullanmanın başlıca avantajlarından biri, birden çok okumanın hızlı bir şekilde alınmasını sağlamasıdır.
NT Web Project © Copyright 2018, Sultanbeyli Oto Ekspertiz. Theme by Seditio CMS